Husmorstips för att hålla dina grus-tennisskor rena!

Husmorstips för att hålla dina grus-tennisskor rena!

Är du en tennisspelare som oroar dig för att dina grus-tennisskor snabbt kommer att bli smutsiga och slitna under grussäsongen? Oroa dig inte längre! Vi har samlat några superbra husmorstips för att hjälpa dig att hålla dina skor i toppskick. Dessa enkla tips är både kostnadseffektiva och enkla att genomföra hemma själv.

  1. Tandborsten är din bästa vän: En gammal tandborste är perfekt för att rengöra gruset från dina tennisskor. Fukta tandborsten med lite ljummet vatten (lite tvålvatten om skorna är mycket smutsiga) och skrubba försiktigt bort smutsen. Var noga med att komma åt i alla skrymslen och vrår.

  2. Tvättmaskinen räddar dagen: För att få bort envisa fläckar och ge dina skor en ordentlig rengöring kan du tvätta dem i maskinen. Ta ut skosnörena och innersulorna, och placera skorna i en tvättpåse. Tvätta dem sedan i kallt vatten med lite tvättmedel. Låt dem lufttorka helt innan du använder dem igen.

  3. Ättika för att bli kvitt dålig lukt: Om dina skor har utvecklat en obehaglig lukt, kan du använda ättika för att bli av med den. Blanda lika delar ättika och vatten i en sprayflaska och spraya insidan av skorna. Låt dem lufttorka ordentligt utomhus, helst i solen, för att bli av med eventuell kvarvarande lukt.

  4. Ta hand om innersulorna: Sulorna på dina tennisskor kan också behöva lite kärlek. Använd en trasa för att rengöra dem med tvålvatten. Skölj sedan av dem och låt dem torka ordentligt innan du sätter tillbaka dem i skorna.

  5. Håll skopåsen fräsch! Se till att din skopåse hålls ren från grus. Efter du spelat klart, slå bort grus från dina skor innan du lägger i skorna. Skaka ur skopåsen regelbundet så att det inte ligger kvar grus i den. Rengör den gärna några gånger under grussäsongen. Det behövs oftast bara en fuktig trasa för att få bort gruset. När grussäsongen är slut, glöm inte att rengöra din skopåse innan du börjar använda den för dina hard court skor. 

Genom att följa dessa enkla husmorstips kommer du att kunna hålla dina grus-tennisskor i utmärkt skick under hela säsongen. Oavsett om du har köpt nya skor för säsongen eller försöker fräscha upp dina gamla, är dessa tips både enkla att genomföra och effektiva. Så ta hand om dina skor och njut av en fantastisk grussäsong utan att behöva oroa dig för smutsiga skor!

Har du inte hunnit handlat nya grusskor denna säsong kan du kolla in Wilsons bästa tennisskor för grus här. Och du, har du breda fötter så rekommenderar vi varmt Wilson Rush Pro Ace Clay för grymt skön komfort. Finns för både dam och herr.

Vissa tennisväskor har inbyggd skopåse men saknar du en sådan så kan du köpa separata skopåsar från Wilson här.


Lämna en kommentar

Vänligen notera att alla kommentar kontrolleras före publicering